f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Vaccinare copii

Republica Moldova va începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de la vârsta de 12 ani

26-10-2021 09:53

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis astăzi, 25 octombrie, să permită vaccinarea copiilor de la 12 ani cu serul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Astfel, membrii Comisiei Medicamentului au aprobat extinderea indicației pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, pentru a include utilizarea vaccinului la copiii cu vârste peste 12 ani.

„Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială al Organizației Mondiale a Sănătății, referitoare la vaccinurile COVID-19.

Cu referire la vaccinurile Pfizer Comirnaty și Janssen – s-a actualizat profilul de siguranță precum și lista producătorilor de produs finit și substanță activă.

Adițional, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de șase luni, se propune pentru aprobare varianta de nouă luni – o modificare efectuată de Organizația Mondială a Sănătății”, a declarat șefa secției farmacovigilență și studii clinice, Ecaterina Guzinschi.