aa

Rețeta zilei//Pește cu sos de roșii și portocale

Olesea Coragău

                                   Ingrediente:

 

  • Pește                                          1 kg  (orice pește vă place)
  • Roșii cubulețe din conservă       300 g (sau roșii tocate simple)
  • Pastă de tomate                         1 linguri
  • Ceapă albă                                 1 buc
  • Usturoi (căței)                             3 buc
  • Ulei de floarea soarelui               30 ml
  • Portocală                                    1 buc
  • Sare, piper                                  1 lingurițe  (după gust)
  • Boia ardei dulce sau iute            1 lingurițe
  • Zahăr                                          1 lingurițe

                           

                         Pași de urmat:

  1. Peștele se curăță, se spală și se taie bucăți potrivite.

  2. Radeți coaja de la portocală și stoarceți sucul din ea.

  3. Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe cu puțin ulei.

  4. Când ceapa începe să se rumenească, adăugați usturoiul tocat. Mai căliți totul împreună 10-20 de secunde.

  5. După acest timp, adăugați în tigaie roșiile cubulețe, sucul și coaja de portocală, pasta de roșii.

  6. Amestecați și lăsați până începe să fiarbă.

  7. Când fierbe, adăugați boiaua de ardei, potriviți de sare și piper, adăugați 1 linguriță de zahăr, amestecați.

  8. Acum adăugați bucățile de pește și le scufundați în sos.

  9. Lăsați până începe să fiarbă bine și faceți focul mic.

  10. Acoperiți cu capac și lăsați 20-30 de minute.

  11. Serviți cu orice garnitură vă place –  couscous, orez, piure de cartofi, etc.

  12. Dacă nu aveți garnitură, vă isprăviți bine și cu o felie de pâine bună.

                 Poftă Bună!

 

  • Cantitate:                          1 kg (4 portii)
  • Timp de preparare:           30 min
  • Dificultate:                         ușor
  • Timp total de pregatire:     30 min