dd

Rețeta zilei/ Pizza cu ton

Olesea Coragău

Pentru rețeta noastră de astăzi, avem nevoie de câteva simple ingrediente.

                                      Semipreparate

  • Aluat de pizza clasic       1 buc  (1 porție)

                             Ingrediente

  • Ton la conserva           300 g    (2 conserve scurse de apă sau ulei)

  • Sos de roșii                100 g (puteți folosi ketchup sau un sos de roșii pentru pizza – sau amestecați pasta de roșii cu puțin ulei, apă, sare, usturoi uscat și busuioc)

  • Cașcaval clasic          400 g

  • Roșii                           2 buc (puteți folosi roșii uscate în ulei de măsline)

  • Ardei gras roșu          1 buc

  • Ceapă albă                1 buc

  • Măsline                      100 g

                           Pași de urmat

  1. Preparați blatul de pizza.

  2. După ce ați pus aluatul în tavă, îl ungeți cu sosul de pizza și, opțional, presărați ceva mirodenii pentru pizza.

  3. Următorul strat este cel de cașcaval dat prin răzătoare.

  4. Apoi puneți tonul, scurs bine de apă sau ulei. Pe lângă ton, puneți bucățele de roșii uscate sau feliuțe subițiri de roșii simple.

  5. Puneți feliuțe de ardei, ceapă, măsline – opțional puteți să mai adăugați și porumb din conservă.

  6. Încercați să nu exagerați cu ingredientele.

  7. O puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute – până vedeți că se rumenesc frumos mărginile.

  8. Lăsați-o 5 minute în tavă după ce ați scos-o din cuptor, apoi serviți-o.

                             

                               Poftă Bună!

  • Cantitate:                              500 g (2 pizza de 30 cm)
  • Timp de preparare:               60 min
  • Dificultate:                             ușor
  • Timp total de pregătire:        40 min