aa

Rețeta zilei//Răsfăț de weekend – Prăjitura „Brownie Light”

Olesea Coragău

Plusul în această rețetă este că nu avem  făină albă în compoziție, nici grăsimi și totuși este o bunătate, deci se poate mânca și sănătos, și gustos. Coniacul din compoziție puteți să-l înlocuiți cu ceai negru/verde sau suc de mere. Astfel, prăjitura va putea fi consumată și de pici.

                                    Ingrediente

  • Prune uscate                          250 g

  • Coniac                                    100 ml  (sau ceai/suc de mere)

  • Cacao pudră                           50 g      (de ex, cacao neagră Dr.Oetker)

  • Ouă                                         4 buc

  • Smântână                                250 g     (sau iaurt)

  • Zahăr                                      1 00 g

  • Bicarbonat de sodiu                1 lingurițe

  • Amidon alimentar                    1 lingurițe

  • Fulgi de ovăz                           100 g    (sau faină de ovăz gata măcinată)

  • Migdale                                    50 g      (sau nuci)

                                Pași de urmat

  1. Coniacul îl incălziți și puneți în el 125g de prune uscate tăiate bucățele mici.

  2. Într-un robot sau cu blenderul mixați bine cacao cu restul de 125g de prune uscate – să fie ca o cremă moale.

  3. Adăugați la această compoziție ouăle, zahărul, bicarbonatul, smântâna și amidonul. Blendați sau mixați bine amestecul.

  4. Fulgii de ovăz și migdalele se macină bine și se adaugă la restul ingredientelor. Amestecați bine să nu fie cocoloașe.

  5. Și ultimele adăugați prunele înmuiate în coniac, amestecați.

  6. Turnați compoziția într-o tavă rotundă cam de 28cm diametru – așternută cu hârtie de copt (sau de silicon).

  7. Coaceți prăjitura la 200 de grade, cuptor preîncălzit, cam 30-40 de minute, apoi o scoateți și lăsați să se racească bine.

  8. Și gata, porționați, savurați si va bucurati de o siluetă frumoasă. O puteți servi cu o glazură, de exemplu cacao și nuci.

..

                      Poftă Bună!

 

  • Cantitate:                      1 kg (10-12 portii)

  • Timp de preparare:        60 min

  • Dificultate:                     ușor

  • Timp total de pregătire: 15 min