Rețeta zilei: Salată bulgărească, gustos și sățios
Vorba multă – sărăcia omului. Deci, să purcedem la treabă.
Vom avea nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- Castraveți 1 buc
- Ardei gras 1 buc
- Roșii 300 g
- Ouă 3 buc
- Șuncă de pui 200 g
- Ceapă verde 2 buc
- Pătrunjel verde 0.5 buc (Jum de legătură)
- Telemea de vaca 200 g
- Măsline 100 g
- Ulei de măsline extravirgin 3 linguri
- Zeamă de lămâie 1 lingură
- Sare 1 linguriță
- Piper după gust
Pași de urmat:
-
Pregătiți legumele – spălați, curățați, etc.
-
Fierbeți ouăle 10 minute, le țineți în apă rece încă 15 minute, apoi le curățați de coajă și le lăsați să se mai răcească
-
Tăiați castraveții cubulețe mai mari și le adăugați în bolul de salată.
-
La fel procedați cu ardeii și roșiile.
-
Ceapa și pătrunjelul le tocați mărunt și le adăugați în bol.
-
Separați albușurile de gălbenușuri la cele 2 ouă.
-
Albușurile se taie cubulețe și la fel se adaugă în salată.
-
Șunca se taie cubulețe, o adăugați și pe ea în bol.
-
Într-un bol mic facem dressing-ul pentru sălată: amestecați bine uleiul cu zeama de lămâie, sare și puțin piper.
-
Îl turnați peste toate ingredientele din bol.
-
Mărunțiți bine cu mâinile 2 gălbenușuri și le presărați peste salată.
-
Amestecăm bine – dressingul și gălbenușurile vor forma un sos delicios care trebuie să cuprindă toate ingredientele din salată.
-
Presărați deasupra telemea.
-
Ornați cu sferturi de ou, măsline și un fir de pătrunjel după preferințe.
-
Salata ar fi bine s-o serviți imediat după ce ați amestecat-o cu dressing sau măcar în 15 minute.
Poftă Bună!
- Cantitate: 2 kg (4-5 porții)
- Timp de preparare: 15 min
- Dificultate: ușor
- Timp total de pregătire: 60 min