Rețeta zilei: Salată bulgărească, gustos și sățios
Vorba multă – sărăcia omului. Deci, să purcedem la treabă.
Vom avea nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- Castraveți 1 buc
 - Ardei gras 1 buc
 - Roșii 300 g
 - Ouă 3 buc
 - Șuncă de pui 200 g
 - Ceapă verde 2 buc
 - Pătrunjel verde 0.5 buc (Jum de legătură)
 - Telemea de vaca 200 g
 - Măsline 100 g
 - Ulei de măsline extravirgin 3 linguri
 - Zeamă de lămâie 1 lingură
 - Sare 1 linguriță
 - Piper după gust
 
Pași de urmat:
- 
Pregătiți legumele – spălați, curățați, etc.
 - 
Fierbeți ouăle 10 minute, le țineți în apă rece încă 15 minute, apoi le curățați de coajă și le lăsați să se mai răcească
 - 
Tăiați castraveții cubulețe mai mari și le adăugați în bolul de salată.
 - 
La fel procedați cu ardeii și roșiile.
 - 
Ceapa și pătrunjelul le tocați mărunt și le adăugați în bol.
 - 
Separați albușurile de gălbenușuri la cele 2 ouă.
 - 
Albușurile se taie cubulețe și la fel se adaugă în salată.
 - 
Șunca se taie cubulețe, o adăugați și pe ea în bol.
 - 
Într-un bol mic facem dressing-ul pentru sălată: amestecați bine uleiul cu zeama de lămâie, sare și puțin piper.
 - 
Îl turnați peste toate ingredientele din bol.
 - 
Mărunțiți bine cu mâinile 2 gălbenușuri și le presărați peste salată.
 - 
Amestecăm bine – dressingul și gălbenușurile vor forma un sos delicios care trebuie să cuprindă toate ingredientele din salată.
 - 
Presărați deasupra telemea.
 - 
Ornați cu sferturi de ou, măsline și un fir de pătrunjel după preferințe.
 - 
Salata ar fi bine s-o serviți imediat după ce ați amestecat-o cu dressing sau măcar în 15 minute.
 
Poftă Bună!
- Cantitate: 2 kg (4-5 porții)
 - Timp de preparare: 15 min
 - Dificultate: ușor
 - Timp total de pregătire: 60 min