dd

Rețeta zilei: Salată bulgărească, gustos și sățios

Olesea Coragău

Vorba multă – sărăcia omului. Deci, să purcedem la treabă.

    Vom avea nevoie de următoarele INGREDIENTE:

 

  • Castraveți                            1 buc
  • Ardei gras                            1 buc
  •  Roșii                                    300 g
  • Ouă                                      3 buc
  • Șuncă de pui                        200 g
  • Ceapă verde                        2 buc
  • Pătrunjel verde                    0.5 buc (Jum de legătură)
  • Telemea de vaca                 200 g
  • Măsline                               100 g
  • Ulei de măsline extravirgin  3 linguri
  • Zeamă de lămâie                1 lingură
  • Sare                                    1 linguriță
  • Piper                                    după gust

                                     

                                 Pași de urmat:

  1. Pregătiți legumele – spălați, curățați, etc.

  2. Fierbeți ouăle 10 minute, le țineți în apă rece încă 15 minute, apoi  le curățați de coajă și le lăsați să se mai răcească

  3. Tăiați castraveții cubulețe mai mari și le adăugați în bolul de salată.

  4. La fel procedați cu ardeii și roșiile.

  5. Ceapa și pătrunjelul le tocați mărunt și le adăugați în bol.

  6. Separați albușurile de gălbenușuri la cele 2 ouă.

  7. Albușurile se taie cubulețe și la fel se adaugă în salată.

  8. Șunca se taie cubulețe, o adăugați și pe ea în bol.

  9. Într-un bol mic facem dressing-ul pentru sălată: amestecați bine uleiul cu zeama de lămâie, sare și puțin piper.

  10. Îl turnați peste toate ingredientele din bol.

  11. Mărunțiți bine cu mâinile 2 gălbenușuri și le presărați peste salată.

  12. Amestecăm bine – dressingul și gălbenușurile vor forma un sos delicios care trebuie să cuprindă toate ingredientele din salată.

  13. Presărați deasupra telemea.

  14. Ornați cu sferturi de ou, măsline și un fir de pătrunjel după preferințe.

  15. Salata ar fi bine s-o serviți imediat după ce ați amestecat-o cu dressing sau măcar în 15 minute.

 

                  Poftă Bună!

 

  • Cantitate:                      2 kg (4-5 porții)
  • Timp de preparare:       15 min
  • Dificultate:                     ușor
  • Timp total de pregătire: 60 min