aa

Rețeta zilei// Salată italienească – Panzanella

Olesea Coragău

Pentru această salată, vom avea nevoie de următoarele INGREDIENTE:

 

  • Roșii                                        4 buc (alegeți roșii de diferite culori, pt ornat – roșii cherry sau ardei, măsline) 

  • Castraveți                                 1 buc

  • Ceapă roșie                             1 buc

  • Pâine                                        200 g   (3-4 felii)

  • Busuioc                                    2 buc (2 ramuri de busuioc proaspăt)

  • Ulei de masline extravirgin      50 ml

  • Sare                                         0.5 lingurițe

  • Mozzarella                               100 g

                              Pași de urmat:

  1. Pregătiți mai întâi crutoanele.

  2. Turnati puțin ulei de măsline într-o tigaie, adăugați pâine tăiată cubulețe mai mari și presărați puțină sare peste ea.

  3.  Mai amestecați periodic cubulețele de pâine, să se rumenească bine pe toate părțile. La urmă, când sunt crocante și rumene, le stropiți cu încă puțin ulei de măsline și opriți focul sub tigaie.

  4. Lăsați să se răcorească.

  5. Roșiile se taie bucățele, nu prea mici.

  6. Peste ele adăugați castraveții tăiați rondele.

  7. Și la urmă adăugați ceapa tăiată julien și o ramură de busuioc tocată mărunt.

  8. Chiar înainte de servire adăugați crutoanele, încă 2-3 linguri de ulei de măsline, sare după gust și amestecați.

  9. Dacă adaugați crutoanele prea devreme, se vor înmuia prea tare și nu vor avea același farmec în salată.

  10. Ornați cu mozzarella și roșii cherry deasupra, nu uitați să puneți și cealaltă ramură de busuioc pe farfurie – la fel pentru decor, la fel și măslinele.

  11. Serviți imediat și cu mare placere 🙂

                                 Poftă Bună!

 

  • Cantitate:                            1 kg (4 porții)

  • Timp de preparare:             10 min

  • Dificultate:                           ușor

  • Timp total de pregătire:      15 min