aa

Rețeta zilei: Supă-Cremă de Roșii, delicios și sănătos

Olesea Coragău

Este o rețetă de supă-cremă italienească. Are un gust foarte bun și poate fi servită rece sau caldă. Nu necesită cheltuieli exagerate, mai ales că ne aflăm în acest sezon de roșii naturale, dulci. Se recomandă ca supa să fie servită cu crutoane aromate sau pâinică prajită aromată.

                              Ingrediente:

  • Roșii                      1 kg

  • Ardei gras roșu      1 buc

  • Ceapă albă            1 buc

  • Usturoi (căței)        3 buc

  • Unt                         50 g

  • Ulei de măsline      50 ml

  • Sare                       1 linguriță

  • Busuioc                  1 linguriță sau 2 fire proaspete

  • Zahăr                      1 linguriță

 

                                Pași de urmat:

  1. Într-o cratiță topiți untul împreună cu uleiul de măsline. Adăugați ceapa tăiată cubulețe și usturoiul tocat, le căliți 2-3 minute împreună.  
  2. Adăugați ardeiul gras tăiat bucățele, căliți încă 3-4 minute, amestecând periodic.
  3. Apoi urmează să adăugați roșiile tăiate cubulețe (le scoateți coaja).
  4. Lăsați să se călească/fiarbă legumele la foc mediu timp de 15-20 de minute, până se înmoaie bine.
  5.  Blendați bine supa.
  6. O puneți iarăși pe foc, adăugați busuiocul și mai lăsați să fiarbă 5-10 minute la foc încet.
  7.  Adăugați sarea și zahărul.
  8.  Pregătiți crutoanele aromate și serviți supa. Puteți să adăugați în farfurie 1 lingură de iaurt sau smântână dulce, cremă de brânză Fhiladelphia.

supă

 

          Poftă Bună!

 

  • Cantitate: 500 ml (2 porții)
  • Timp de preparare: 30 min
  • Dificultate: ușor
  • Timp total de pregătire: 10 min