Trăsături ale feței accentuate

Sfaturi utile pentru a avea un ten proaspăt, luminos și tânăr

Cristina Dogot

Manâncă sâmburi:
Rodiile pot fi o provocare să le consumi, mai ales că acestea conțin acid ellagic, care este un puternic antioxidant și protejează pielea împotriva razelor de soare, conform unui studiu realizat în Japonia. Cercetările demonstrează că mâncatul sâmburilor de rodie blochează producerea de radicali liberi de către UV, care pot eroda colagenul – suportul structural al pielii – și duce la producerea ridurilor. Dacă manânci sâmburi de rodie sau dacă bei o cescă de suc de rodie în fiecare zi, pielea ta va arăta mult mai neteda și mai elastică. Are efect garantat, numai de tine depinde să încerci…
Altă modalitate să te menții tânăr? Castraveții…Aceștia conțin dioxid de siliciu, care mențin producția de colagen și te ajută să ai un ten proaspăt.

Folosește produse cu dublu efect: 
Te încarci cu multiple sarcini tot timpul, deci de ce nu ai folosi și mai multe produse pentru machiat? Produsele de machiaj nu sunt doar pentru ați sublinia trăsăturile sau pentru a ascunde imperfecțiunile. Ele ar trebui să și trateze ceea ce încerci să acoperi. Caută formule care conțin ingrediente precum peptide, antioxidanți și acid hialuronic.

 Exersează pentru a ascunde vârsta:
Obișnuieste-te sa faci mișcare cel putin de 3 ori pe săptămână și  poți să arăți mai tânăr cu 12 ani, biologic vorbind. Cercetările efectuate arată că exercitiile cardio cresc oxigenarea țesuturilor cu 25% și te ajută să te menții în formă din cap până în picioare. Pentru a arăta și a te simți mai tânăr, fă exerciții cardio 30-60 minute în fiecare zi, dacă este posibil.

Folosește fond de ten :
Folosește un fond de ten lichid hidratant pe care să-l aplici prin mișcări ușoare descendente. Această tehnică de aplicare este indicată pentru a nu-ti încărca porii sau a-ți accentua ridurile fine. Tenul tău va avea un aspect natural și plăcut și te vei simți cu siguranță mai tânără.

Pasul final în realizarea unui machiaj strălucitor este folosirea unui baton corector. Poate camufla și cele mai evidente semne ale vârstei, inclusiv leziunile post-acnee sau cele produse de razele de soare. Formulele uscate se potrivesc de minune pentru zonele mai grase ale feței, respectiv zona T (frunte, nas, bărbie), unde corectorul nu va accentua ridurile fine ale feței și porii dilatați.

 Înlătură semnele vârstei :
Untul din nuci îmbogățit cu beta-caroten te poate ajuta să-ți menții tenul tânăr. Antioxidanții pe care îi conține previn degradarea colagenului și protejează tenul de ultraviolete, care pot provoca riduri.

 Ai grijă de cearcăne:
Lipsa îndelungată a somnului încetinește circulația sângelui din zona ochilor, astfel regiunea de sub ochi va căpăta o tentă albăstruie. Pentru a contracara acest efect, folosește comprese cu ceai de albăstrele și creme speciale hidratante pentru această zonă care este extrem de sensibilă și  necesită o îngrijire specială

Învață să te machiezi:

Dați putină culoare pleoapelor prin folosirea unui tuș pentru ochi/dermatograf (sau umeziți o pensulă pentru fardul de ochi și introduceți-o în pudră) de-a lungul genelor superioare. La colțurile exterioare, continuă cu trasarea liniei într-o mișcare ascendentă pentru realizarea unui machiaj seducător gen ochi de pisică. Şi folosiți Mascara doar pe genele de sus. „Procedând astfel vi se ridica linia ochilor, deoarece genele superioare sunt îndreptate în sus „, afirmă un make-up artist.

Hrănește-ți fața :
Somonul, macroul, miezul de nucă, oul sunt încărcate cu acizi grași omega 3, care luptă cu procesele inflamatorii din organism cauzate de diverși factori. Inflamația produce radicali liberi, iar aceștia contribuie la grăbirea procesului de îmbătrânire prin distrugerea colagenului. Studii efectuate de-a lungul timpului au arătat că persoanele în vârstă care consumă pește și multe vegetale de-a lungul vieții au mai puține riduri decât cele care consumă mai multă carne. Încearcă să consume cinci porții de pește pe săptămână, cinci miezuri de nucă pe zi și trei ouă pe săptămână. Îți va asigura porția de acizi omega 3 necesară pentru o sănătate optimă.