De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 10 ore

Franţa

TOP cele mai sănătoase bucătării din lume

Beatrice Dornean

Japonia– unde rata obezităţii este de 1,5 %, iar speranţa de viaţă este 82 ani. La o masă nu mănâncă până când simt că vor plesni, ci până când simt că 80% din pofta de mâncare este satisfăcută.

Singapore– unde rata obezităţii este de 1,8%, iar speranţa de viaţă este 82 ani. Care este secretul acestei bucătării? Secretul este că orezul e consumat întotdeauna lângă o porţie de legume sau de peşte. Alte feluri de carne sunt o raritate în meniul lor. În plus, dulciurile sunt foarte des înlocuite cu fructe tropicale, un desert mult mai sănătos.

China- unde rata obezităţii este de 1,8%, iar speranţa de viaţă este de 73 ani. De ce dieta lor este considerată una sănătoasă? Deoarece, două treimi din mese sunt formate din legume, fructe, cereale integrale, fasole sau legume din familia acestora.

Suedia- unde rata obezităţii este de 11 %, iar speranţa la viaţă de 81 ani. Secretul este o dietă bogată în lactate, pâine neagră sau integrală, fructe de padure şi peşte.

Franţa– unde rata obezităţii este de 6,6%, iar speranţa la viaţă 81 ani. Care este secretul unei alimentaţii corecte la francezi? Secretul bucătăriei lor constă în porţiile mici şi în lipsa gustărilor dintre mese.

Ai şansa de a alege bucătăria cea mai apropiată inimii tale!