f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

OMICRON

(VIDEO) Tulpina Omicron, depistată și în Republica Moldova! ANSP: Sunt 16 cazuri de Omicron

11-01-2022 14:49

În Republica Moldova au fost confirmate prin teste de laborator 16 cazuri de COVID-19, varianta Omicron. Anunțul a fost făcut de Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă. Printre pacienții depistați cu noua variantă sunt un bebeluș de două luni și o femeie însărcinată.

„ANSP deține un set de teste care în conformitate cu coeficientul termic poate presupune care variantă de virus este în această probă cu o probabilitate de 80%, 90%. Din 28 de probe care au fost amplificate, în 16 a fost depistată varianta Omicron”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi.

Cu varianta Omicron au fost depistați 11 bărbați și 5 femei care sunt din Chișinău, Durlești, iar un caz din Transnistria și altul în Strășeni. 8 peroane se află în prezent la domiciliu, iar 8 sunt spitalizate dintre care 2 persoane cu forme grave.

Potrivit autorităților din sănătate măsurile de securitate rămân a fi aceleași ca și în cazul variantei Delta.