10y

15 lucruri pe care le vei regrata peste 10 ani

Adrian Solonari

1. Să nu faci sport

1

E una să ai un corp sănătos, în care să te simți comod și e cu totul altceva să te uiți mereu în oglindă și să vrei o schimbare, schimbarea la care visezi de foarte mult timp. Este foarte important să vrei să arați bine pentru tine, nu pentru lume. Oamenii vin și pleacă, unicul care îți va fi mereu alături este propriul corp. Începe să lucrezi asupra ta acum, ca la 40 să arăți tânăr și voios.

2. Să nu cheltui banii rațional

2

Este unul dintre cele mai mari regrete. Viața nu este ușoară, în special când vei deveni de sinestătător. Poate nu îți vei permite lucrurile pe care ți le permiți acum. Fiecare bănuț care nu contează acum, poate avea o valoare mult mai mare peste ani. Economisește acum, ca să-ți fie ușor mai târziu.

3. Să nu ai grijă de tine

3

Cănd îți vopsești părul, în încercarea de a ascunde firele sure, vei regreta că ani în urmă nu ai avut grijă de tine. Trebuie să iei igiena personală și îngrijirea mult mai serios dacă nu vrei ca la 35 să fii pleșcat și să ai dinți galbeni, cu un miros îngrozitor.

4. Să nu faci ce iubești

4

Vei începe să regreți că nu ai lăsat lucrul pe care îl urăști în schimbul ocupației la care visai când erai copil. Poate fi cea mai mare dilemă din viață, însă peste ani vei regreta mult că nu te-ai dedicat pasiunii tale supreme. Fă ceea ce cu adevărat îți place, nu ceea ce trebuie.

5. Să fii într-o relație nedorită

5

Mulți din noi pierd chiar ani cu persoanele nepotrivite. Ne temem să părăsim oamenii de care suntem deja legați, crezând că niciodată nu vom mai găsi pe cineva atât de bun. Ar trebui să înțelegem corect: nu trebuie să găsești persoana perfectă, ci pe cea potrivită. . Nu, nu o vei termina singur în singurătate. Chiar dacă se întâmplă, va fi cu mult mai bine decât să fii alături de omul pe care nu-l iubești.

6. Să nu călătorești

6

Niciodată nu vei fi atât de LIBER cum ești acum. Viața niciodată nu va fi mai simplă. Tu nu vrei ca la 35 de ani, stând între patru pereți să te uimești cum de nu ai mai prins să faci o călătorie împrejurul lumii, ori un EuroTrip, ori orice altă destinație dorită. Responsabilitățile și obligațiile te strâng deja de gât la așa vârstă. Ca să nu ajungi atunci să regreți ceea ce nu ai făcut la timpul potrivit, începe de acum.

7. Să nu petreci timpul cu familia

7

Tindem să neglijăm părinții. Mereu suntem ”prea ocupați” și obsedați de nimicuri, încât nici măcar nu-i întrebăm cum le-a trecut ziua. Va veni timpul când ei nu-ți vor mai fi alături și atunci vei fi gata să dai orice să dai timpul înapoi. Gândește-te la asta acum, ca să nu regreți ulterior.

8. Să lucrezi prea mult

8

Să nu te crezi prea important dacă stai și lucrezi până dimineață. Peste 10 ani vei regreta amarnic că ți-ai irosit cel mai prețios timp într-un loc urât. Vei regreta dacă nu vei petrece timpul cu prietenii, dacă nu-ți vei face timp pentru tine, dacă nu vei trăi!

9. Să te căsătorești devreme

9

Poate sună bine să te căsătorești mai devreme și să ”începi viața mai devreme”, însă curând vei regreta. Poate vei realiza că niciodată nu ai vrut să te căsătorești, ori mai rău, că niciodată nu ai iubit persoana cu care deja te-ai căsătorit. Anii tinereții îi puteai folosi pentru tine și cariera ta. Te vei gândi că poate ar fi fost mai bine să-ți oferi ceva mai mult timp.

10. Să nu întreții prieteniile

10

Toți prietenii se împrăștie și nici nu observi cum oamenii care înainte contau atât de mult pentru tine, pur și simplu au dispărut. Peste ani vei avea și bani, și familie, și tot, însă dacă nu vei avea un prieten vechi, da’ bun, oricum te vei simți neîmplinit. Nu pierde relații din motive umile și egoiste.

11. Să îți faci griji pentru orice fleac

11

Problemele atât de groaznice cu care te lupți acum, îți vor părea o glumă peste ani. Examenele care tot te presează și te indispun acum, pot nici măcăr să nu aibă o consecință. Vei regreta că te stresai mereu din cauza lucrurilor stupide.

12. Să nu îți ceri scuze

12

Vei realiza că puteai salva o mulțime de prieteni și relații dacă nu ai fi fost un egoist. Uneori un simplu ”scuze” poate valora mult prea mult. Valorifică persoanele.

13. Să fii pasiv

13

Te vei simți stupid atunci când îti vei da seama că ai irosit timpul stând cu fundul pe fotoliul din casă, când puteai să ieși afară și să cunoști o mulțime de persoane noi cu care îți vei crea amintiri de valoare. Vei regreta că stăteai cu nasul mereu în telefon nefăcând nimic real.

14. Să nu mărturisești unei persoane că îți place

14

Vei crește o persoană convinsă în sine și puternică și atunci va deveni cu mult mai greu să destăinui cuiva lumea ta interioară. Să îi spui unei fete că ți-a plăcut nu e așa o treabă groaznică! Cel puțin acum. Te vei simți mult prea stupid că ai ratat atâtea opurtunități.

15. Să nu faci nimic tâmpit ori ieșit din comun

15

Vei dori atunci să fi făcut ceva tâmpit când încă erai tânăr. Ai fi dorit să nu ai așa o viață ordinară ca restul. Fă ceva ce-ți va provoca amintiri puternice, fă-o cât ești tânăr.