Informații utile pentru iubitorii de discuții la telefon

6 reguli atunci când vorbești la telefon

Burduja Valeria

1. Ascultă-ți interlocutorul
Îți faci temele și suni un coleg pentru a te ajuta. Spune-i de ce ai sunat și apoi ascultă explicațiile fară a interveni în timp ce vorbește. E neplăcut și nepoliticos să întrerupi pe cineva.

”

2. Fă-ți timp pentru a vorbi
Nu îți suna prietenii să le povestești care sunt noutățile din viața ta când ești pe stradă sau într-un mijloc de transport și te plictisești. Pentru astfel de conversații e recomandat să fii în camera ta.
3. Nu țipa la telefon
Telefonul, fie fix sau mobil, este un obiect care te ajută să ții legătura cu cei aflați la distanță și să comunici cu ei. E bine să eviți certurile cu părinții sau o discuție aprinsă cu rivalul tău.

”

4. Momente nepotrivite
Sunt situații în care nu ești disponibilă pentru discuții telefonice intermiabile. Spre exemplu, dacă o prietenă te sună în timp ce te uiți cu iubitul tău la un film, cel mai bine ar fi să te scuzi și să-i spui că o vei suna când vei putea vorbi.
5. Nu face altceva
Mulți oameni au obiceiul ca în timp ce vorbesc la telefon să facă și alte activități. Pe lista neagră se află: mâncatul și vorbitul cu altcineva în același timp.
6. Stai într-un loc liniștit 
Ești la un party sau într-un club și primești un telefon. Găsește un spațiu fără zgomot, pentru a auzi ce spune celălalt. Altfel, muzica și gălăgiadin jur te vor împiedica să porți o conversație.

”