a decedat pe santier

A decedat pe șantier. Un bărbat de 29 de ani a căzut în puțul unui lift

Maria Mocreac

Potrivit informațiilor preliminare, această nenorocire s-a întâmplat chiar în prima zi de muncă a bărbatului. Acesta urma să instaleze calorifere, însă ajungând la etajul al doilea, ar fi căzut în puţul unui lift.

Fratele victimei a afirmat că înainte de tragedie, cu câteva zile în urmă, a fost cu fratele său pe șantier pentru a vedea locul de muncă. Luni, tânărul însă, a mers singur să se angajeze. Rudele acestuia cred că angajatorul nu a respectat normele de securitate, însă, agenții economici care efectuează lucrările de construcţie nu recunosc că victima ar fi fost angajat de-al lor. 

Conform directorului firmei de construcții, vinovat de cele întâmplate se face firma de alimentare cu gaz, care a semnat contract cu întreprinderea. De asemenea și directorul firmei de alimentare cu gaz neagă că tânărul ar fi fost angajat al întreprinderii pe care o conduce.

Poliția și Inspectoratul de Stat al Muncii au deschis câte o anchetă în acest caz și au pornit investigaţiile pentru a stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului.

Vinovatul riscă până la șase ani de închisoare.