yugh

A fost lansat Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”

Valentina Voinu

În cadrul unei întrevederi cu veteranii războiului din Afganistan cu prim-ministrul Pavel Filip a fost lansat Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, care va reprezenta una din prioritățile echipei de guvernare.

Am pledat pentru un dialog permanent și constructiv cu dumneavoastră, nu numai la întâlniri ocazionale şi evenimentele de comemorare. Tocmai de aceea, am numit un consilier cu responsabilități în domeniul protecției sociale și relații cu veteranii, Ion Coropcean. Totodată, Planul de acțiuni, pe care îl lansăm azi, este o deschidere pe care Guvernul o face în primele 100 de zile de activitate şi vine să consolideze colaborarea cu instituțiile abilitate pentru a îmbunătăți situația veteranilor de război în Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, Președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan i-a mulțumit Premierului Filip pentru grija manifestată faţă de veteranii de război si i-a înmânat emblema Uniunii în semn de recunoștință și respect.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-au discutat problemele cu care se confruntă veteranii, precum și căile de soluționare a acestora. În urma discuțiilor, Șeful Executivului a solicitat instituțiilor abilitate să noteze toate doleanţele exprimate de veterani şi să asigure respectarea drepturilor veteranilor de război în Republica Moldova.