De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Maestrul Mihai Curagău

Actorul Mihai Curagău a fost petrecut pe ultimul drum

Evelina Popescu

În această dimineață, în incinta Teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale” a avut loc un miting de doliu, unde au fost prezenți colegii de scenă ai actorului, oameni de cultură, discipoli, politicieni, dar și oameni ce-i admirau munca și talentul actorului. Mihai Curagău a fost înmormântat la Cimitirul Central din capitală, lăsând un gol în sufletele tuturor celora ce i-au urmărit activitatea pe parcursul anilor.

 Actorul a fost o prezență marcantă în viața teatrală a țării noastre. Talentul său de excepție a fost premiat cu distincții de stat, devenind cavaler al Ordinului Republicii și titluri onorifice, inclusiv cel de Artist al Poporului.Pe parcursul a jumătate de secol și-a desfășurat activitatea la Teatrul muzical-dramatic „A.S. Pușkin”, la moment Teatrul Național „Mihai Eminescu”, iar din 1990 la Teatrul „Satiricus”, unde a avut oportunitatea de a juca pe scene din mai multe țări ale lumii.

Mihai Curagău a fost și unul din fondatorii „Teatrului de miniaturi” de la Televiziunea Națională. Actorul a jucat în numeroase spectacole televizate și radiofonice și a dublat peste 40 de roluri în filme.

Maestrul s-a stins din viață la 24 decembrie, la vârsta de 73 de ani.