Vocea României 2017

Ana Munteanu: „Nu am nimic cu Dodon și politica! El e președintele și, vrei nu vrei, el mi-a înmânat diploma!”

Elena Alexandra

Concetățenii au reacționat dur la fapta Anei: "Gestul ei e ca o flegma în ochii celor care au votat-o!", alții au încercat să susțină spunând că încă nu este tâziu să renunțe la diplomă. "Nu trebuia să accepte! Pentru că e anti-român, iar pentru Ana au votat milioane de oameni ofensați de acest parșiv de nepresedinte!" ,a adăugat alt moldovean, Vasile Năstase.

Tânăra speră la înțelegerea și susținerea oamenilor spunând că a primit această diplomă ca semn de apreciere a întregii țări. "Eu nu merg cu el la proteste, nu susțin propaganda anti-românism" – a afirmat interpreta, confuză de reacția concetățenilor. 

Deputatul Constantin Codreanu a rămas, la fel, dezamăgit de gestul fetei, afirmând că se aștepta la mai mult discernământ de la aceasta.“Vârsta nu e o scuză. Aduceţi-vă aminte de Mihaela Ungureanu, de Valeria Bratu şi de alţi câţiva tineri care, în vara acestui an, au refuzat diplome oferite de Dodon. Cinste lor!”,a adăugat Codreanu.

Pentru succesul remarcabil obținut în cadrul acestei competiții a celor mai originale voci și stiluri interpretative, pentru promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, în semn de apreciere a talentului și a efortului depus în perfecționarea acestuia, i-am oferit Anei Munteanu Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Eugenia Nastase, o tânără din Bălți, i-a sugerat Anei să renunțe la diplomă: "De ce, Ana? Ai fost susținută la Vocea României de milioane de oameni adevărați și cu suflet. De ce ai acceptat o diplomă de la un românofob? Te rugăm, renunță la diploma nepreședintelui. Nu ai nevoie de lauri dodoniști."

Ana a adăugat că este foarte recunoscătoare persoanelor care au reușit să o înțeleagă și o susțin în această situație. "Oamenii inteligenți, cu o gândire și viziune normală, văd mult mai departe, de acest “eveniment neimportant pentru discuții“! Ei o să aprecieze talentul și nu cine mi-a înmânat diploma" – a declarat Ana Munteanu pentru LIBER TV.

Muzica nu are cetățenie, naționalitate, rasă sau priviri politice. Arta este liberă. Arta este arma păcii.