Cristina Parhomecoming tânăra de la Strășeni

Asasinul Cristinei Parhomenco poate fi internat la Spitalul de Psihiatrie

Elena Alexandra

Avocatul acuzatului, împreună cu o Comisie de Experți au cerut ca tânărul să fie internat din motiv că nu sunt în stare să stabilească dacă Vlad Vitalie era responsabil de faptele sale. Instanța urmează să examineze cererea.

În cazul celorlalți doi s-au putut expune că sunt responsabili, după ce au fost audiați în arest, iar în cazul acestuia au nevoie să-l interneze pentru o lună în Spitalul de Psihiatrie pentru a fi sub observația psihiatrilor”, explică procurorul.

Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Printre ei se află Vlad Vitalie, iubitul fetei. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească doar o amendă. Iubitul Cristinei, care are 17 ani ar fi încercat să fugă, reținut de autoritățile ungare la 6 decembrie în timp ce încerca să traverseze frontiera din România spre Ungaria.