Leova

Au căutat un acumulator – au găsit arme şi droguri

Adrian Solonari

Oamenii legii au deschis un dosar penal după ce a fost furat un acumulator de tractor. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul unui suspect au fost găsite arme şi droguri. Declarațiile oficiale ale inspectoratului de poliție Leova:

Pe 10 martie a fost pornită o cauză penală, în temeiul bănuielii rezonabile de comiterea infracţiunii prevăzute de art.186 alin. (2) lit. d) Cod penal, pe faptul că în noaptea de 29.02.2016 spre 01.03.2016, persoane necunoscute, au sustras pe ascuns un acumulator de marca „Banner” de la tractorul de model „Zeppelin”, din orașul Iargara str. Căii Ferate, acțiuni prin care a cauzat victimei, o pagubă materială considerabilă în sumă de 3100,00 lei MD. 

Astfel în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de către colaborii serviciului investigatii infractiuni a IP Leova a fost obținută informația confidențială precum că infracțiunea dată ar putea fi comisă de către 4 persoane de gen masculin, domiciliate în s.Borogani cu ajutorul automobilului de model W Caddy, culoarea argintie. În urma verificării informației persoanele au fost stabilite și identificate, cu ulterioara propunere de efectuare a percheziției la domiciliu acestora.
La data de 22.03.2016 în baza încheerilor emise de către judecătoria Leova de către angajații IP Leova au fost efectuate 4 percheziții la domiciliul presupușilor bănuiți.
În urma perchezițiilor la domiciliile acestora au fost depistate și ridicate următoarele obiecte:
acumulator de marca „Banner”,
pistol de model SCHMEISSER, c-9mm, fără careva acte de proviniență, deținut ilegal,
armă cu țeavă lisă de model CSP-555 c-16, deținut ilegal,
– 52 cartușe c-12, 9 cartușe c-16,
partea superioară a unei gamele de masă plastică pe pereții cărora se observă rumeguș asemănător cu reșina de canabis,
– un pachet de hîrtie în care se aflau semințe de culoare sură, asemănătoare cu semința de canabis,
– a fost reținut automobilul de model W Caddy.
Persoanele au fost audiate în calitate de bănuiți,care totalmente și-au recunoscut vina.

Sursa: Leova.Info | IP Leova