Burse de studii internate

Burse de studii pentru tinerii din internate

Valentina Voinu

De burse în valoare de 12000 de lei s-au bucurat mai mulți tineri din instituțiile de tip internat din Republica Moldova. În acest mod, tinerii bursieri sunt susținuți de a-și continua studiile la școli de meserii, licee profesionale sau teoretice, colegii și universități.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș s-a arătat încântată de această colaborare, care urmărește, de fapt,  susținerea tineriilor din internate care își doresc să-și continue studiile.

Este responsabilitatea noastră, a reprezentanțiilor statului, a oamenilor de afaceri și a societății civile să ajute acești tineri să facă școală, să obțină o profesie, pentru a se integra mai ușor în societate. Consider că asemenea practici trebuie dezvoltate și promovate pentru a edifica o societate mai bună și un viitor sigur pentru fiecare copil și familie din tara noastră”,a declarat Stela Grigoraș.

Scopul proiectul „Burse pentru tineri din instituții de tip internat”, urmărește să contribuie la școlarizarea tinerilor ce provin din medii nefavorabile și de a reduce inegalitatea în vederea accesului lor la studii.

Menționăm că Proiectul „Burse pentru tineri din instituții de tip internat” a fost lansat în octombrie 2010, sub patronajul Centrul de Informații Universitare, cu suportul financiar al Fundației Orange Moldova și susținut de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Educației.

 În cadrul celor cinci ediții anuale organizate ale proiectului au fost oferite 415 burse în valoare totală de 4.487.000 lei.