La Orhei va fi deschis un azil pentru câini

Câinii vagabonzi din Orhei vor avea acum un adăpost

Maria Mocreac

Proiectul „Formarea Azilului de căini”  va fi implementat de către Primăria Orhei în parteneriat cu Asociatia Obștească Apărătorul Copilului. De asemenea, va fi instituit și un Serviciu Public de gestionare a animalelor din Orhei.

Adăpostul va fi construit la marginea orașului Orhei, la o distanță de aproximativ 2 km, și va corespunde tuturor standartelor moderne și sanitare.

„Ne propunem să construim un azil pentru câini, rezolvând astfel una dintre problemele cu care se confruntă oraşul nostru. Vom oferi totodată un exemplu demn de urmat şi altor localităţi urbane din Moldova”, a menționat Primarul Ilan Șor la prezentarea raportului de activitate” .

Azilul va dispune de servicii veterinare de calitate, precum și servicii de adopție a patrupezilor.

Totodată, adăpostul va oferi posibilitatea persoanelor care vor pleca în vacanță și nu vor avea în grija cui lăsa animalul de companie, să-l cazeze la azil, unde va dispune de toate condițiile necesare.

În acest proiect vor fi implicați și copiii, care sub supravegherea angajaților din cadrul azilului, vor putea munci și avea grijă de acești câini pe bază de voluntariat.

Astfel, Primarul Orheiului Ilan Shor, a dat asigurări că acest proiect va pune capăt problemei maidanezilor din orașul Orhei, asigurând în acest fel securitatea locuitorilor. În plus, câinii rămași fără stăpân vor dispune de un loc cald și de hrană.

Primăria Orheiului a semnalat că, problema câinilor vagabonzi persistă în toate orașele țării și că reprezintă un pericol adevărat pentru localnici.