11

Căruciorul inteligent: construcție menită să uşureze munca părinţiilor

Adrian Solonari

În primul rând este climatizat. Vehiculele pentru adulţi au climă, de ce nu şi cele pentru bebeluşi? Mai are nişte paravane automate pentru a oferi protecţie împotriva insectelor şi a soarelui. Boxele wireless îţi permit să redai cântecele de leagăn preferate ale copilului tău. Compartimentul special pentru încălzirea laptelui va asigura temperatura optimă de consum a acestuia. Are chiar şi o saltea care va legăna copilul. Oare nu au o versiune şi pentru adulţi?

1

 

Fiind conectat în permanentă cu telefonul tău, căruciorul inteligent Smartbe nu se va clinti de lângă tine fără să fi anunţat. În interiorul compartimentului are un webcam prin care poţi monitoriza şi chiar poţi vorbi cu pruncul tău. Căruciorul este motorizat şi are trei moduri în care îi poţi controla mişcarea. Primul mod este complet autonom, acesta se deplasează singur păstrând o distanţă relativ mică între tine şi căruţ. Al doilea mod îţi permite să fi asistat în momentul în care împingi căruciorul, dar obligatoriu trebuie să stai cu mâna pe el. Şi nu cel din urmă mod este cel pe care îl ştim cu toţi, modul manual.

 

2

 

În cazul în care ţi-e frică să nu îl scapi de sub control poţi folosi o brăţară de siguranţă, asemănătoare cu şnurul benzilor de alergat pentru oprirea de urgenţă. Bateria ar trebui să îi ofere căruciorului o autonomie de 6 ore. Tot de la această baterie îţi poţi încărca şi smartphone-ul.

Este primul cărucior cu atâtea funcţii înglobate. Dar inteligența costă. Căruciorul inteligent cu toate dotările enumerate mai sus ajunge la 3200 de dolari. Dacă varianta full option ţi se pare prea scumpă, există şi versiunea fără motorizare care ajunge la 1100 de dolari. Lansarea oficială a produsului se aşteaptă undeva în Aprilie 2017. Îmi place ideea, dar totuşi sunt puţin sceptic. Tu ce părere ai?

3