////

Castelul Bran a împlinit 640 de ani

Cristina Grosu

Pentru a marca așa cum se cuvine acest eveniment, Castelul Bran va găzdui o serie de ateliere de meșteșuguri medievale pregătite cu atenție și pasiune de Medieval Art.

Toți cei care doresc să intre în atmosfera medievală vor putea picta scuturi de lemn, vor coase punguțe din piele în care se ascunde harta Transilvaniei sau vor putea desena și picta manuscrise, așa cum se lucrau odinioară.

Al 1377-lea vizitator, reprezentând anul nașterii Castelului Bran, înregistrat în această săptămână a primit deja contravaloarea biletului și un cadou surpriză.

Inițial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la bază forma unui patrulater neregulat. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări, printre care: adăugarea turnului de sud (în 1622, după planurile principelui Gabriel Bethlen), construirea unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 și 1886, acoperișul a fost îmbrăcat cu țiglă.

Cetatea a fost transformată în reședință regală în anul 1920, odată cu intrarea în proprietatea Reginei Maria, iar în perioada 1920 – 1929 s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare.