muzeu acvatic

Cel mai mare MUZEU SUBACVATIC din lume va fi deschis în această vară

Veronica Vacari

Exponatele care înfăţişează fiinţe umane au fost create pentru a atrage creaturile marine, permiţând, creşterea coralilor. Primul set de sculpturi a fost deja inaugurat în luna februarie a acestui an, însă amatorii vor putea admira exponatele abia în această vară.

muzeu

 

muzeu

Lucrările sunt amplasate la o adâncime de 12 -14 metri, fiind realizate de artistul britanic, Jason de Caires Taylor. Acestea includ mai multe figuri umane care reprezintă persoane ocupate cu telefoanele mobile sau care citesc o carte. O altă instalaţie înfăţişează o barcă cu oameni ce aşteaptă disperaţi ajutor, reprezentând criza refugiaţilor, relatează BBC.

Sculpturile sunt realizate dintr-un tip foarte inert de ciment marin proiectat să dureze timp de sute de ani. Cu cât mai mult timp se vor afla sub apă, cu atât mai gros va fi stratul de calciu depozitat, astfel încât acestea vor începe să se facă cu timpul de nerecunoscut, a menționat artistul britanic Jason de Caires Taylor.

muzeu

 

muze

 

muzeu

 

muzeu

Insula spaniolă Lanzarote este cunoscută turiştilor pentru câmpurile sale de lavă şi particularităţile sale geologice. Sculpturile lui Jason sunt menite să ilustreze relația dintre oameni și natură, iar la un nivel mai profund, armonia dintre viață și artă.