chisinau

Chișinăul pe locul 6 în TOPUL celor mai URÂTE orașe din lume! „O adevărată JUNGLĂ de beton”

Veronica Vacari

Se pare că capitala Republicii Moldova nu este într-atât de frumoasă precum o considerăm noi, locuitorii ei. În urma unui clasament făcut de portalul de turism ucityguides.com, Chișinăul este „un oraş care nu încântă ochiul”.

Un oraş industrial, împânzit de clădiri cu apartamente de tip sovietic, cele mai multe dărăpănate (şi nici prea curate). O adevărată junglă de beton. Sunt multe oraşe neatrăgătoare, desprinse din era sovietică, în Europa de Est, dar parcă te aştepţi mai mult de la o capitală”, spun despre Chișinău editorii site-ului.

Ciudad de Guatemala ocupă locul 1 în clasament, fiind asemănat cu o „mlaștină”. Acesta este urmat de Ciudad de Mexico, unul dintre cele mai poluate orașe din lume, celelalte orașe neatractive fiind Amman, Caracas şi Luanda.

Mai atractive decât Chișinăul sunt considerate orașele Houston, Detroit, Sao Paulo și Los Angeles.

Cei care trăiesc în oricare dintre aceste oraşe, cu siguranţă nu vor fi de acord cu acest clasament. Dar aceasta este o listă făcută cât se poate de obiectiv, cu acele oraşe care ar putea să fie grozave, dar sunt urâte dintr-o mulţime de motive”, așa îşi motivează alegerile editorii portalului.