Chișinăul va îmbrăca sâmbătă straie de sărbătoare. Cum va fi organizat startul sărbătorilor de iarnă în capitală

Veronica Țurcanu

Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat în capitală sâmbătă, 17 decembrie. Târgul și Pomul de Crăciun vor fi inaugurate în Piața Marii Adunări Naționale la ora 17.00. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban la ședința săptămânală de la Primărie. 

Troleibuzele decorate vor porni în caravană, iar decorațiunile stradale vor fi lansate în toate sectoarele. În seara de Crăciun pe nou, pe 24 decembrie, începând cu ora 18.00, în PMAN vor răsuna colinde într-un program muzical susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Romanița”.

Pe 6 ianuarie, la ora 18.00, va fi organizat un program cultural susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de iederă”.

Roman Vitiuc, șef al Direcției generale economie, comerț și turism, a menționat că la Târgul de Crăciun în PMAN vor participa agenții economici care au depus cereri la Primărie. Aceștia vor propune vizitatorilor diferite decorațiuni, obiecte de artizanat, handmade. Pentru copii vor fi instalate carusele „pentru a oferi posibilitatea celor mici de a savura din sărbătorile de iarnă”.

Primarul Ion Ceban a precizat că agenților economici care vor presta servicii și vor vinde produse în PMAN nu le vor fi percepute alte taxe decât taxa locală.