De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

f

Convingeau bătrânii să cumpere “aparate medicale” pentru 25 mii de lei

Valentina Voinu

O femeie şi doi bărbaţi, de 26 şi respectiv 28 de ani sunt cercetați penal pentru dobândirea mijloacelor financiare prin înşelăciune şi abuz de încredere, în special de la pensionari.

Bănuiții organizau întrevederi cu persoane în etate în câteva hotele din capitală. Potenţialele victime erau identificate şi convinse să participe la aceste întâlniri de către un grup de fete, în număr de peste 30 de persoane.

În cadrul acestor seminare, unde participau zilnic peste 200 de bătrâni, erau prezentate diferite “aparate medicale” care ar ajuta la normalizarea tensiunii şi oxigenului în sânge. Respectiv li se argumenta eficacitatea acestor aparate şi erau convinse să achite câte 25 000 de lei, unele dintre victime chiar şi bani în credit au luat pentru a procura acest aparat. Însă, specialiştii în domeniu au confirmat poliţiştilor că aceste aparate nu sunt altceva, decât aparate de uz casnic.

În rezultatul perchezițiilor desfăşurate la domiciliul şi oficiile lor, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 200 000 lei, dobândite din activitatea ilegală, tehnică de calcul, telefoane mobile de peste 50 unități, două mijloace de transport folosite la săvârșirea infracțiunii, precum și substanțe narcotice.

Cei trei bănuiţi  sunt cercetaţi penal  pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi   riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.