iarna

Cum arată iarna în creația celor doi pictori, Ion și Adrian Moraru, tata și fiul

Tatiana Beșliu

Ion Moraru, Maestru în Arte, se bucură de o activitate artistică de peste 30 de ani, timp în care a realizat numeroase picturi și peste 40 de cărți ilustrate pentru copii și maturi. Lucrează în ulei, acuarelă, pastel, creion, tuș, mai recent și în acrilice, dar mai folosește și tehnica mixtă. A studiat la Colegiul de Pictură „I. Repin” din Chișinău și Institutul Poligrafic din Moscova.

Fiul Adrian Moraru este tot atât de activ ca și tatăl, având peste 20 de expoziții personale și multiple participări la expozițiile de grup naționale și internaționale. Lucrările sale se află in colecții particulare din: Moldova, România, Italia, Elveția, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Marea Britanie, SUA, Ucraina, Rusia, China și Japonia.

Atât Ion Moraru, cât și Adrian Moraru locuiesc în două spații culturale: Chișinău și New York, spații pe care le observăm în picturile de mai jos.

Prima Zăpadă, pictură de Adrian Moraru

Decembrie, acuarelă de Ion Moraru

Visul unei Nopți de Iarnă, acuarelă de Ion Moraru

Poveste de Iarnă, pictură de Adrian Moraru

Iarna la New York, acuarelă de Ion Moraru

Florile Iernii, pictură de Adrian Moraru

Iarna Magică, pictură de Adrian Moraru

Iarna în Central Park New York, acuarelă de Ion Moraru

Iarna în Moldova, acuarelă de Ion Moraru

Iarna Copilăriei, acuarelă de Ion Moraru

Multe alte picturi ale lui Adrian Moraru le puteți admira, accesând adrianmoraru sau pagina de facebook Artist Adrian Moraru.

Atât tatălui Ion Moraru, cât și fiului Adrian Moraru le urăm multă inspirație și multe creații minunate precum acestea. Vă mulțumim!