dragobete

De DRAGOBETE s-au căsătorit pentru o zi! Vedeți cum au sărbătorit studenții de la USM ziua dragostei

Veronica Vacari

Membrii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie”, au organizat o sărbătoare inedită. Aceștia au felicitat studenții și profesorii cu ziua dragostei, le-au oferit doritorilor panglici tricolore și felicitări în formă de inimi și i-au informat cu privire la semnificația acestei sărbători. Totodată, studenții de la USM au avut ocazia să facă fotografii pe fundalul unui panou inedit dedicat acestei frumoase tradiții. 

poza

 

poza

 Astăzi, 24 februarie, ne-am gândit să organizăm un eveniment dedicat sărbătorii de Dragobete, pentru că este sărbătoarea noastră națională, a românilor de pretutindeni pe care trebuie să o prețuim din plin, a menționat unul din organizatori, Corina Bezer.

Noi sărbătorim Dragobetele, deoarece vrem să renaștem tradițiile românești. Sărbătorile internaționale, cum ar fi 14 februarie sau Valentines Day nu reprezintă poporul român, noi trebuie să sărbătorim și să iubim românește”, a precizat membrul ODIP, Cristina Blajenschi.

Pentru 24 de ore, mai multe cupluri de studenți de la USM, chiar dacă nu formează o relație, au avut posibilitatea să-și oficializeze căsătoriile.

Mireasa, Maria Vartic, studentă la Facultatea de Economie și mirele, Artemie Stratulat student la Facultatea de Relații Internaționale și-au spus „DA” în această zi frumoasă. Ca semn de confirmare a jurământului pe care l-au dat, tinerilor li s-au oferit un certificat de căsătorie valabil timp de 24 de ore. Aceștia și-au îmbrăcat pe degete verighetele și s-au încins cu cei prezenți la o horă.

poza

Pentru noi, acest certificat reprezintă o dovadă a prieteniei noastre, o iubire prietenească pe care cu siguranță o vom menține de acum încolo, au spus Maria și Artemie.

Evenimentul „De Dragobete Iubește Românește” este la a II-a ediție și este organizat de AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP). 

poza

„Dragobetele este sărbătoarea dragostei românești. Îndemnăm toată lumea să iubească, să fie fericită și să simtă românește în această zi”, precizează Vlad Bilețchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP)

poza

Și la etajul 4 al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, studenții și-au unit destinele.

Maria și Andrei, studenți în anul 1 la FJȘC, chiar dacă nu sunt împreună, și-au oficializat relația de soț și soție.

Suntem tare fericiți că azi ne- am unit destinele pentru o zi. Să fii soț și soție chiar este un lucru minunat”, au zis tinerii.

Majoritatea studenților au rămas impresionați de organizarea acestei sărbători frumoase de Dragobete. 

poza

Atâtea emoții, zâmbete, inimioare, veselie, pur și simplu extraordinar!, a spus Dorina Berdilă, studentă.

Sărbătoarea de Dragobete este echivalentul Zilei Sfântului Valentin. Acesta era la daci zeul iubirii. Conform Legendei, Dragobete era fiul babei Dochia. El cununa în ceruri păsările şi animalele la începutul fiecărei primăveri.

În popor se spune că tinerii care se întâlnesc pe data de 24 februarie, vor avea parte de o iubire veșnică, care va dura toată viața.