Sursa Facebook

Decât să stea în chirie, mai bine să-și construiască propria casă. Vedeți cum arată invenția studentului Joel Weber

Veronica Vacari

Înainte ca să-și înceapă cursurile la Universitatea din Texas, Joel s-a gîndit că nu ar fi în stare să achite peste 1.000 de dolari pe lună pentru o cameră în cămin. Astfel, a decis că cel mai bine ar fi să investească într-o construcție, care să-i servească ca adăpost pe toată durata studiilor.

Înainte ca să înceapă munca fizică, băiatul a împrumutat de la bibliotecă mai multe cărți de arhitectură, din care a studiat noțiunile esențiale din acest domeniu. Apoi, a făcut puțină ucenie la un tîmplar și la un instalator, a făcut rost de materialele de construcție și a trecut la proces.

Casa a construit-o în curtea unui prieten de al său. În total, are 13,5 metri pătrați și a dotat-o cu toate cele necesare: bucătărie, dormitor, baie, chiar și un birou. Casa este pe patru roți și o poate transporta oriunde. Întreaga investiție l-a costat în jur de 15. 000 de dolari.

„Știam că e un risc”, a spus Joel.

Construcția din lemn și oțel inoxidabil a fost finalizată aproximativ după un an de zile.

„E sentimentul că stai sub o boltă de copaci. Simți cum spațiul te îmbrățișează”, a mai spus el.

Tînărul a primit numeroase oferte pentru a vinde locuința, însă nu a căzut de acord. Se gîndește că în viitor ar putea să o dea doar în chirie.

Sursa: Facebook

 

Sursa: Facebook

 

Sursa: Facebook

 

Sursa: Facebook

 

Sursa: Facebook

 

Sursa: Facebook