După 18 ani de activitate, Valentina Ursu părăsește Europa Liberă: „Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni”

Veronica Țurcanu

Valentina Ursu şi-a anunţat plecarea de la Radio Europa Liberă după 18 ani de muncă. Într-o postare pe o rețea de socializare, jurnalista spune că pe parcursul acestui timp a învățat de la colegi, cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipă, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni.

”Ultima zi la Europa Liberă… După 17 ani de muncă la Radioul Național, au urmat 18 ani la Radio Europa Liberă. A fost cea mai frumoasă parte a vieții mele. La REL am învățat de la colegii mei cât de important e să ai responsabilitatea cuvântului, munca în echipa, cât de important e să iubești oamenii și să lucrezi pentru oameni. Cât de important e să iubești ceea ce faci și să faci cu tot sufletul. Radioul a fost și va fi meseria mea de suflet. Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni”, a scris jurnalista.

Valentina Ursu este o jurnalistă care și-a început activitatea la radio Europa Liberă din 2004. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009. Deținătoare a Medaliei „Om Emerit” din 1994. A scris cartea „Rîul de sânge”, în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992). Se regăsește printre cele 99 femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014). Tot în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” – în grad de Comandor. A fost desemnată de cinci ori câștigătorul Topului Jurnaliștii Anului.