Probabil suntem unica țară din lume care  într-atât de mult nu vrea să “supere” cetățenii de altă naționalitate încât închide ochii la batjocora propriilor valori.

EDITORIAL// Și moare Basarabia umilă cu capu-n vechiul sac imperial

Elena Alexandra

Și vrând sau nevrând, este vorba despre cetățenii care sunt responsabili de „victoria” noului președinte. Nu este vorba despre o actuală știre despre cum Dodon a câta oară calcă în picioare valorile neamului. Dar ce am putea cere de la cetățenii de rând dacă însuși cel care se află la fruntea statului le dă exemplu alegătorilor săi. Da, anume alegătorilor lui, pro-ruşilor, care după fraudarea alegerilor au prins curaj.

Pas cu pas, fără să conștientizăm declanșăm un proces de autodistruge a valorilor românești. Pot să explic… Câți dintre voi ați fost martorii unei astfel de situații când o persoană i se adresează alteia în limba română, iar cealaltă îi răspunde despicat „gavari po celoveciski” ? Indiferența noastră zilnică va aduce la distrugerea acestui stat. De ce închidem ochii când pro-ruşii ne înjură tricolorul și limba română? De ce închidem ochii când ei ne fac de nimic limba de stat? De ce tăcem când ne înjosesc poeții și oamenii noștri de artă ? De ce atunci când ne protejăm valorile naționale suntem batjocoriți pentru că suntem unionişti? De ce ne impun altă istorie? De ce suntem priviți urât când purtăm un tricolor? De fapt știm de ce. Pentru că ei au declanșat un proces de rusificare a populației. Lui Igor Dodon i-a rămas probabil doar să își mai șteargă și încălțămintea cu tricolorul, încât pe restul le-a făcut.

Și am ajuns în cel din urmă hal. Am fost numită „rasistă” pentru că am întrebat o concetățeancă de ce nu cunoaște limba română, limba de stat a acestei țări. La care ea mi-a răspuns desigur în rusă. „Ești o rasistă, eu cunosc limba de stat, eu vorbesc în limba care vreau. Și dacă a venit vorba, noi trăim în Moldova nu România”. Limba de stat după părerea de acesteia este „moldovenească” numită de însuși Dodon.

De ce ne indignăm de efecte dar nu reacționăm la cauze? Așteptăm până în ultimul moment când ne vor forța să purtăm stele comuniste în frunte? „Efectul fluturelui” se petrece zilnic în țara noastră atunci când închidem ochii la jignirea valorilor românești. Toleranța sau indeferența noastră, numiți-o cum doriți, dar ea ne ucide zilnic ca neam și ca stat.

Vreau să vă spun un singur lucru, dacă pierdem acum valorile și limba noastră, toate acele lucruri pentru care au murit milioane de români din toate timpurile, va fi imposibil să le mai reîntoarcem. TREZEȘTE-TE MOLDOVA!