Elena Bodarenco

Elena Bodnarenco, citată a doua oară la CNA privind o tentativă de corupere

Marina Chiru

„Din conţinutul acestor declaraţii rezultă faptul că un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani şi funcţii pentru a o convinge să părăsească fracţiunea pe care o reprezintă. În acest sens, organul de urmărire penală are sarcina şi obligaţia de a identifica persoana care ar fi comis presupusa infracţiune; de a stabili timpul, locul şi modul de săvârşire a infracţiunii; cercul potenţialilor martori; de a identifica existenţa şi de a întreprinde măsuri pentru conservarea şi ridicarea posibilelor probe materiale (înregistrări audio sau video) care pot fi prezentate de martori sau ridicate de la locul în care s-ar fi produs infracţiunea. Acţiunile  pot fi efectuate doar după audierea în calitate de martor a  Elenei Bodnarenco care urmează să contribuie la stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.”, a declarat CNA.

Ofiţerul de urmărire penală al CNA, în gestiunea căruia se află materialele respective, a întreprins un şir de măsuri în vederea citării cet. Bondarenco pentru a fi audiată în calitate de martor asupra declaraţiilor publice privind comiterea unei infracţiuni.

Pe 4 martie 2016 a fost întocmită o citație (număr de ieşire 03/04-912), prin care Elena Bodnarenco a fost invitată în calitate de martor pentru audiere la 10 martie curent, ora 10:00 la organul de urmărire penală al CNA. 

„Înmânarea citaţiei personal Elenei Bodnarenco nu a fost posibilă, deoarece dumneaei nu răspundea la apelurile telefonice. Din aceste considerente, citaţia a fost plasată în cutia poştală a Parlamentului. Elena Bodnarenco nu s-a prezentat la data şi ora indicată în citaţie.”, a anunțat CNA.