Mergi la conținut

Fermierii au blocat din nou accesul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni

Ala Găină

Fermierii au blocat și astăzi drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușeni. Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal anunță că circulația vehiculelor a fost întreruptă în contextul protestelor organizate de agricultori, transmite IPN.

Călătorilor le este recomandat să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta (program de lucru 08.00 – 20.00).

Agricultorii au început acțiunile de protest săptămâna trecută. Fermierii spun că sunt în prag de faliment și cer demisia ministrului agriculturii și industriei alimentare.

Joi vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a anunțat că agricultorii afectați de seceta din vara anului trecut pot depune dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru a solicita suport pentru compensarea parțială a prejudiciilor. Potrivit estimărilor, ajutor financiar vor ridica în jur de 400 de agricultori.

Astăzi, începând cu ora 13.00, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va avea loc o ședință cu agricultorii, la care vor fi discutate provocările actuale din sectorul agricol. La întrunire urmează să participe vicepremierul Vladimir Bolea, dar și prim-ministrul Dorin Recean.