jjh

(FOTO) „Vinul Moldovei. O legendă vie” la ProWein

Valentina Voinu

La cea de-a 23 ediție, țara noastră a fost reprezentată de 30 de companii vinicole care și-au expus 200 de vinuri, divinuri și spumante de calitate la un stand sub egida brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

jh

În prima zi a evenimentului, cei care au vizitat standul statului nostru au primit sticle promoționale distribuite de promotori în costume naționale, oferind și informații despre tradițiile seculare ale vinificației din Moldova și destinațiile turistice vitivinicole din țara noastră. 

 Ne îndreptăm eforturile spre promovarea vinurilor moldoveneşti pe pieţele externe, pentru a creşte exporturile de produse cu valoare adăugată înaltă”, a  menţionat viceministrul agriculturii şi industriei alimentare Vasile Luca.

Pasionații de vinuri și adevărații cunoscători au apreciat înalt calitatea și personalitatea vinurilor degustate, despre care au afirmat că pot face concurență celor mai bune vinuri din țările vinicole recunoscute la nivel mondial. 

gb

De asemenea, Master of Wine, Caroline Gilby a apreciat Vinul Moldovei și a vorbit despre calitatea acestora. Ea a povestit, de asemenea, despre experiența ei în Republica Moldova și a apreciat evoluția sectorului vitivinicol, precum și reformele implementate în acest domeniu. 

hg

Producătorii din Moldova au stabilit deja numeroase colaborări cu partenerii străini, iar stocurile de vinuri moldovenești s-au epuizat rapid.

yh

Expoziția Internațională a vinurilor și băuturilor alcoolice din Germania – ProWein, reprezintă o platformă eficientă pentru stabilirea relațiilor de parteneriat pentru identificarea oportunităților de creștere a exporturilor de vinuri. 

La ediția din acest an au participat peste 6000 de expozanți din 57 de țări, care și-au prezentat produsele celor aproximativ 50.000 de vizitatori din peste 120 de țări.