Grigore Vieru 14 februarie omagiu

Grigore Vieru trăiește prin versurile sale// Vă propunem să priviți o serie de materiale video cu regretatul nostru poet

Elena Alexandra

Grigore Vieru a fost un adevărat luptător pentru eliberarea națională. Prin versurile sale, a încercat să trezească conștiința națională a românilor din Basarabia. Şi trebuie să spunem că în mare parte, datorită poeziilor sale, cultura românească mai trăiește în Moldova. Noi suntem ultima generație care a avut marele noroc de a face cunoștință cu lucrările lui Grigore Vieru, când acesta încă era în viață. Moartea poetului Grigore Vieru a fost o enormă pierdere pentru toți. Sute de mii de oameni i-au plâns moartea. Următorul material video, este pentru generațiile mai tinere, care din păcate nu au reușit să vadă viața marelui poet. Dar și pentru noi toți, pentru a ne minte cui îi datorăm faptul că acum, ne putem exprima liber în limba român și putem scrie în grafie latină. 

Vă amintim că la data de 14 februarie, asociația ODIP organizează un omagiu de comemorare la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. Evenimentul va avea loc la ora 16:00.

Interviu cu Cleopatra Lorintiu 1995