sursa:google.com

În PREMIERĂ! Maestrul Eugen Doga şi-a lansat primul volum de cântece și romanțe

Diana Damir

Volumul conţine 25 de romanţe, compuse în ultimii cinci ani şi au fost inspirate din iubirea poetului Mihai Eminescu cu Veronica Micle. Cartea intitulată "Dialogurile Dragostei" prezintă noi arii muzicale pentru versurile marilor poeţi. 

„Niște poezii extraordinare! Atâta dragoste, atâta căldură, atâta ură, devotament, pasiune, atâta spațiu în aceste sentimente! Nu le găsești la nimeni în literatură. Creația celor doi era legată. Simțirile lor erau într-adevăr într-un dialog”, afirmă Eugen Doga într-un interviu.
Evenimentul a avut loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Piesele Maestrului au fost interpretate de mai mulți artişti acompaniați de orchestra simfonică a Operei Naţionale, dar şi a elevilor Liceului „Ciprian Porumbescu”.

„Este o onoare pentru noi să interpretăm aceste piese, pentru că maestrul este un om mare şi este un idol pentru noi", a spus Nicoleta Sârbu, eleva Liceului de Muzică "Ciprian Porumbescu".

Compozitorul îşi propune ca în perioada următoare să-şi promoveze cartea şi în mai multe oraşe din România. Primul volum „Dialogurile Dragostei”, cu suportul Direcţiei Cultură a municipiului Chişinău a fost tipărit în 500 de exemplare. Preţul unei cărţi este de 100 de lei. Eugen Doga a mai promis că al doilea volum va fi lansat în curând, în care se vor regăsi alte 27 de romanţe.