sdfk

Începînd cu 1 septembrie, elevii din clasa întîi vor studia o nouă disciplină şcolară

Cristina Grosu

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează, în prezent, conceptul modulului educație digitală, parte componentă a disciplinei educație tehnologică, care va fi studiat începînd cu 1 septembrie de către elevii din clasa întîi. În același timp, pentru pregătirea profesorilor, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” va fi lansat proiectul pilot „Clasa viitorului”, care presupune crearea unui centru de perfecționare dotat cu echipamente de ultimă generație.

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat despre necesitatea revizuirii curriculei școlare, așa încît copii să fie adaptați pentru a trăi și a se dezvolta în epoca informațională.

„Industria IT, educația reprezintă viitorul Republicii Moldova. În epoca informațională, scopul educației este nu doar de a genera cunoștințe, ci de a oferi posibilități pentru ca un copil să se inventeze, să se descopere, astfel încît să producem generații capabile să creeze, generații care dau dovadă de creativitate, ingeniozitate și gîndire out-of-the-box”, a spus Pavel Filip.

În acest an, Moldova ICT Summit 2018 a reunit peste 400 de participanți. Evenimentul este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei.