O femeie de 48 de ani

Indiferența duce la consecințe ireversibile: Sfârșit tragic pentru o femeie agresată de propriul concubin

Elena Alexandra

Bărbatul de 47 ani de ani a bătut-o pe femeie cu bestialitate, aplicându-i lovituri în zona abdomenului, cauzându-i o contuzie la organele interne.

Cearta dintre cei doi ar fi avut loc chiar în ziua de Crăciun. La câteva zile după aceasta, femeia s-a stins din viață. Victima s-a plâns câteva zile de dureri, dar nu s-a adresat la medic și nu a anunțat autoritățile.

După decesul concubinei sale, bărbatul și-a sunat șeful și i-a povestit despre cele întâmplate.

Suspectul riscă închisoare de până la 15 ani.

Menționăm că potrivit statisticilor, zeci de femei sunt ucise anual în Moldova de soţi geloşi sau iubiţi ameţiţi de alcool. Statistica îngrozitoare se regăseşte într-un clasament efectuat de un institut de cercetări din Italia. Potrivit topului, Republica Moldova ocupă un loc de frunte în Europa după numărul femeilor omorâte pe cap de locuitor. Pe primul loc este Letonia, iar locul doi este împărțit de Moldova, Belarus și Lituania.

Câte două femei omorâte la o sută de mii de locuitori: sunt statisticile valabile pentru ţara noastră. În 2016, au fost înregistrate 168 de omoruri, iar 48 dintre victime erau femei.

Violența persistă practic în fiecare familie din țara noastră! Dar de cele mai multe ori vecinii, pretenii și rudele rămân martori tăcuți, acceptând a acest fapt ca pe ceva norma.

Violență este orice act vătămător, fizic sau emoțional care are loc între membrii unei familii. Abuzul în interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni și familie, amenințări și atacuri care în unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri, la fel ca în cazul de față.

Specialiștii pot preveni aceste consecințe fatale! Dacă sunteți victima violenței în familie sau cunoașteți o persoană care este agresată:
APELAȚI 060949867 sau
ACCESAȚI  www.ajut.md;