west river

INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE cu noua formație autohtonă West River

Veronica Vacari

– Cum a luat naștere formația West River?

– Totul a început de la ideea de a realiza piese motivaționale și pentru asta ne-am zis că trebuie să înființăm o trupă. Cu Irina și Călin am făcut cunoștință prin intermediul unui preieten comun al lor. Apoi, am stabilit o întâlnire, am discutat despre ideea respectivă, ambii au căzut de acord și așa a luat naștere trupa noastră.

– Spuneți-ne mai multe despre voi. Cu ce vă ocupați?

– Irina este elevă în anul I la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”. Călin este elev în clasa a IX-a, la Liceul „Ion Creangă” și eu, (Igor), sunt student în anul III la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism, ULIM. Important e că pe toți trei ne unește muzica. 

– Ce semnifică numele trupei?

– De fapt, de la început ne-am gândit la denumirea +373, adică codul telefonic al Republicii Moldova, însă ceva mai târziu ne-a venit ideea de West River. Obiectivul nostru este să promovăm valorile europene. Astfel, West River se referă la Prut, iar acesta, la rândul său este râul de vest al Republicii Moldova. Și deja am rămas la această denumire.

– Care este mesajul principal al piesei #Capul Sus?

– Mesajul piesei este speranța într-un viitor mai bun. Indiferent de situația care este la moment în țară, tinerii nu trebuie să se dezamăgească, ci să fie curajoși, să inspire solidaritate civică și să meargă cu pași fermi înainte. 

– Cine este compozitorul și autorul versurilor din piesă?

– Ideea melodiei a venit din partea lui Călin, apoi am început o colaborare cu naistul Dinu Litun, care să spunem așa „a pus piesa pe roate”. Versurile sunt scrise de mine, (Igor) și un prieten de-al meu Dumitru. 

– Recent ați lansat și un videoclip la piesa respectivă. Cât ați investit în el?

– Nu am investit nimic în acest videoclip. Atât noi, cât și prietenii noștri, am făcut-o din toată inima. Și de aceea, vrem să le mulțumim din suflet celor care ne-au susținut și au contribuit la realizarea acestui videoclip. Aceasta este o dovadă că se poate crea ceva frumos și fără bani. 

poza

– Cum vă pare de la început drumul pe piața muzicală?

– Drumul nu este unul ușor, pentru că în cale apar și obstacole, mai ales, neavând resurse financiare. E greu să capeți repede un nume pe piața muzicală de la noi, dar nu este imposibil. Datorită colegului Dumitru, am fost la postul de televiziune Prime, la „Prima Oră” și la Radio Noroc. Îi mulțumim lui Dumitru pentru aceasta.

– Cum apreciați situația actuală din Republica Moldova?

– Statul nostru trece într-adevăr printr-o perioadă grea. Din păcate, guvernarea nu se preocupă de interesele cetățenilor, în special de problemele tinerilor de la noi din țară și asta ne doare foarte mult. Dar noi, sperăm că în curând se vor lumina toate lucrurile și va fi liniște în Republica Moldova. 

– Când vă gândiți să lansați următoarea piesă?

– Următoarea piesă urmează să o lansăm în luna martie. Aceasta se va numi „Ne pasă”, va fi la fel una motivațională, pe care o vom adresa persoanelor de toate vârstele. 

– Cum credeți, care sunt ingredientele de bază pentru succesul de durată al unei trupe?

– În primul rând prietenia, dorința de a crea ceva din suflet și desigur talentul. Dacă o formație întruchipează toate aceste calități, cu siguranță va obține succes. 

ppoza

– Ce părere aveți despre atitudinea tinerilor de la noi față de societatea în care trăim?

– Tinerii de la noi se împart în două tabere: 50% se arată dezamăgiți de situația actuală din țară, iar ceilalți 50% sunt indiferenți, nu se implică nicidecum pentru a schimba ceva. Noi pentru asta am și creat acest proiect muzical, să le demonstrăm celor care nu le pasă, care și-au pierdut speranța, că în Moldova există viitor și acesta se află în mâinile noastre. Dacă noi am reușit să realizăm ceva frumos fără reusurse financiare, cu siguranță totul este posibil. Important este să credem în noi și în visele noastre!

– Vă mulțumim pentru acest interviu. Vă dorim mult succes și așteptăm cât mai curând noua piesă!