Jack Perry

Jack Perry, autorul hitului „Dime”, vrea să facă „propria muzică”

Cristina Grosu

Jack Perry este un producător și DJ francez aflat la început de carieră. În 2013 a lansat primul său single „One More”, care a fost urmat de un EP cu același nume. A devenit faimos odată cu lansarea hitului „Dime”, în martie 2015, cu care a ajuns pe primele locuri în topurile din Franța, Spania, dar și din România. Aflat la prima sa vizită în țara noastră, DJ-ul ne-a oferit în cadrul unui interviu câteva detalii cu privire la preferințele sale muzicale și artiștii cu care ar dori să colaboreze.

Știi că „Dime” a fost pe primul loc în Shazam. Ce părere ai despre asta?

Sunt foarte fericit. Am văzut că „Dime” era pe primul loc în Shazam în România când eram în vacanță în august. Am fost foarte fericit.
 

Jack Perry

Apropo de asta. Ce ai căutat ultima dată pe Shazam?

Gregor Salto. A fost un cântec foarte bun. Cred că îl voi cânta mâine.

Care este povestea sau de unde ți-a venit inspirația pentru ”Dime”?

Când am început să compun „Dime”, am vrut să fie ceva diferit. Îmi place muzica electro și nu cred că a încercat nimeni să combine muzică electro și raggae. Am zis să încerc și se pare că a ieșit un hit.

Chiar a fost o adevărată combinație. Cum îți pregătești cântecele pentru concert? Adică, ești influențat de audiență sau e deja ceva gata stabilit?

Le pregătesc, dar întotdeauna mă uit și la audiență. Dacă e bine, continui, dar dacă nu, încep să schimb. Dar mereu am ceva pregătit.

În afară de munca de DJ, ce mai face Jack?

Doar DJ. Iubesc muzica. Mereu ascult muzică, încerc să produc și să cunosc cântecul. Călătoria mea este mereu cu muzică.

Te-ai gândit la o colaborare cu un DJ sau cu un artist internațional?

Da, de ce nu. Oricine poate face muzică cu mine.

Îmi poți da un exemplu?

David Guetta, de ce nu. Am primit mai multe propuneri, dar important pentru mine acum este să-mi creez propria muzică, iar mai apoi să lucrez cu alții.

Cât timp îți ia să remixezi un cântec?

Dacă am o zi bună, poate una sau două, dar dacă e o zi proastă, chiar și o săptămână.
 

Ce sfat îi poți da unui DJ începător?

Să muncească. E important ca un DJ să asculte multă muzică. E foarte important să muncești, să încerci să compui muzică și să asculți diverse genuri.

Care e topul tău 3 de cântece preferate?

De anul ăsta? Cred că cele de la Major Lazer – „Lean On”, Michael Calfan și Neil.

Ce mesaj ai pentru fanii tăi de aici?

Sper că îmi vor cânta cântecul. „Dime que paso.”