belgia

LIVE: BREAKING NEWS// Orașul Bruxelles Zguduit de Multiple Explozii (VIDEO)

Adrian Solonari

Capitala Belgiei a fost zguduită astăzi de mai multe explozii produse aproape concomitent pe Aeroportul Zaventem și linia de metro. Zeci de oameni au murit și mulți sunt în stare gravă.

UPDATE 11:40  Poliția belgiană a descoperit încă trei centuri explozive, nedetonate pe aeroportul internațional din Bruxelles.

Armata belgiană a ieșit pe străzi. Olanda, Franța și Germania au crescut nivelul de alertă pe aeroporturi. Grecia și Spania și-au suspendat zborurile spre Belgia. 

Momentul exploziei a fost filmat de camerele de supraveghere. Click aici pentru a vizualiza:

sursa1 (aeroport) / / sursa2 (aeroport) // sursa3 (aeroport) //sursa4 (metro) 

Cele două explozii de pe aeroportul Zaventem au fost urmate de alte explozii în arterele subternane ale capitalei. Cel puițin 13 morți și zeci de grav răniți.

Harta

Deputatul se afla în aeroportul de la Bruxelles atunci când au avut loc cele două explozii. Din informațiile pe care le deținem, deputatul moldovean nu a avut de suferit, fiind evaucată și aflându-se în afara pericolului. Informația a fost confirmată de către președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei menţine contactul cu autorităţile belgiene în vederea clarificării dacă printre victime sunt sau nu cetăţeni ai Republicii Moldova şi va acorda asistenţa consulară de specialitate în caz de necesitate.

Știrea se actualizează.