Liviu Rotaru facebook

Liviu ROTARU, despre noul spot: „Intenția noastră este să emoționăm, să inspirăm, să schimbăm ceva!”

Sorina Noroc

      Liviu Rotaru și-a propus să redea importanța rolului femeii și forța pe care o poate ea deține: zece fetițe, fiecare trăindu-și povestea propriului vis, sunt protagonistele producției. 

     Scopul meu este să motivez și să inspir cât mai multe fete, domnișoare și doamne să creadă în puterea și frumusețea visului lor, prezentând poveștile, sau, mai exact, împlinirea visurilor a 10 fetițe. De ce am vedea, în fiecare an, bărbați care felicită femeile de 8 martie? Egalitatea de gen e o tematică foarte importantă pentru mine și, în plus, încerc de fiecare dată să prezint ceva inedit. Or, am aflat că, în lume, sunt doar aproximativ 4 000 de femei pilot la 150 000 de bărbați, sau doar 22 de femei președinte. În spot, în esență, nici nu e vorba de profesia propriu-zisă, ci de semnificația, de virtuțile din spatele ei. (Liviu Rotaru)

    Filmulețul prezintă personajele feminine în mai multe situații, având profesii diverse, care necesită concentrare, inteligență și dăruire. Inspirația pentru această abordare vine chiar din preferințele regizorului.

     „La baza realizării spotului, ca a oricărei alte producții care-mi aparține, a stat și dorința mea de a încerca lucruri noi, de a trăi experiențe inedite, iar cele de a fi președinte, pompier, pilot, chirurg, campion la șah, specialist IT, profesor sau, din nou, actor, alături de protagonistele mele, au fost pe măsură și de neuitat.”  (Liviu Rotaru)

Liviu Rotaru - facebook

      Perioada filmărilor a durat 8 zile – câte una pentru fiecare locație. Sunt scene care se desfășoară în spital, la Universitatea de Stat din Moldova, la Teatrul Național Mihai Eminescu, dar și în alte locații. De asemenea, a fost realizată și o variantă în limba engleză, care va fi distribuită peste hotarele țării.

      Am apelat la cele mai prestigioase instituții în domeniile lor de activitate de la noi. Mă încurajează enorm receptivitatea oamenilor, în cazul dat, a directorilor și a reprezentanților acestor instituții, care ne-au facilitat cu toată deschiderea și implicarea filmări de calitate. Le sunt foarte recunoscător pentru asta. (Liviu Rotaru)

     Spotul a avut succes pe rețelele de socializare, primind reacții pozitive. 

     I like the creativity and it’s inspiration. It shows, it does not matter which field you are, as long as you do the best you will be successful and save the world. Proud of Liviu’s works.    („Îmi place creativitatea și inspirația spotului. Demonstrează că, indiferent de domeniul în care activezi, atâta timp cât faci tot ce poți, vei avea succes și vei salva lumea. Sunt mândru de ceea ce face Liviu.” )    (Hamad Mohamed Kasoga)

     Prin ”Crede in Magia ta”, Liviu transformă oglinda femeilor in ferestre! Fereste ce reflectă viziune, curaj, putere! Femeile nu mai sunt văzute ca fiind doar mame, soții sau casnice, ci adevărate ”Schimbă-lume”! E unică perspectiva lui de a arăta grandoarea femeilor prin inocența copiilor. În mai puțin de două minute, mi-am vazut trecutul și viitorul, am crezut în magia mea și am simțit fericirea de a fi femeie. (Alexandrina Bivol)

      Am vrut să aflăm și o părere din interiorul echipei, așa că am vorbit cu Dumitru, prietenul și colegul de echipă al lui Liviu. Iată ce ne-a spus:

     Să lucrez cu Liviu a fost și este interesant și chiar distractiv: oameni noi, lucruri noi, experiență nouă. Este un băiat cu idei bune, care dorește și chiar vine să prezinte aceste idei – prin intermediul filmulețelor. După colaborarea cu Liviu, pot spune că numai emoții bune am luat cu mine. Îl susțin în tot ceea ce face, că o face destul de bine! Bravo, Liviu!  (Dumitru Motroi, membru al echipei de producție)

       Liviu are 17 ani și a realizat producții care au fost mediatizate, primind numeroase aprecieri, dar și premii naționale și internaționale. În perioada sărbătorilor de iarnă, a lansat filmul Umbra, în cadrul unui târg caritabil.

     „Spotul realizat de mine este unul social, pentru care pot să afirm cu mândrie că nu am cheltuit aproape niciun ban. Acesta se încadrează în spiritul meu civic și în responsabilitatea pe care mi-am asumat-o odată cu obținerea Premiului Național de Tineret în 2016. Intenția mea și a dragii echipe cu care lucrez e să emoționăm, să inspirăm, să schimbăm ceva prin intermediul producțiilor pe care le realizăm și să arătăm că se poate!” (Liviu Rotaru)

    Acolo unde există un vis, chiar se poate! Echipa Liber TV îl felicită pe Liviu Rotaru pentru rezultatele care bucură publicul de fiecare dată! 

   Urmărește spotul video aici: