Madonna și copilul adoptat din Africa

Madonna a mai adoptat doi copii din Malawi, iar acum este criticată de ONG-uri

Evelina Popescu

Marți, interpreta a primit autorizație de la Înalta Curte din Lilongwe pentru a adopta doi gemeni, pe nume Esther și Stella, de la un orfelinat din Mchinji, ce se află aproape de frontiera cu Zambia.

Madonna a mai adoptat tot din același orfelinat, în 2006 pe David Banda, iar în 2009 pe Mercy James.

Starul a mai creat și fundația Raising Malawi, ce se ocupă în special cu programe educaționale și de sănătate în această țară, inclusiv cu construirea de spitale.

„Ea ar fi trebuit să aibă o abordare diferită în a ajuta familiile sărace cu copii decât să adopte copiii”, a declarat pentru AFP Maxwell Matewere, directorul unei organizaţii de caritate din Malawi. 

„Cele mai multe familii doresc să îşi crească singure copiii dacă ar avea susţinere financiară”, a adăugat acesta. 

„Madonna lasă impresia că Malawi este o piaţă de copii săraci gata să fie adoptaţi”, a adăugat Ken Mhango, directorul pentru Malawi al reţelei africane pentru protecţia şi prevenirea abuzurilor asupra copiilor (ANPPCAN). 

Potrivit deciziei curţii, care a fost consultată de AFP miercuri, Madonna s-a simţit obligată să le adopte pe gemene. Potrivit judecătoarei Fiona Mwale care a dat autorizaţia, demersurile artistei în orfelinate a făcut să simtă „obligaţia de a umple golul din viaţa copiilor şi să le deschidă acestora uşa căminului său”. 

Aceasta apromis să ofere copiilor o locuință luxoasă și comfortabilă într-un cartier select din SUA.

Madonna a trecut cu succes testările medicale, acestea arătând că interpretul este într-o stare perfectă, iar vârsta de 58 de ani, nu poate fi o problemă.

Cele două fetițe gemene au fost plasate în orfelinat, după moartea mamei lor, la scurt timp după naștere. Tatăl lor s-ar fi recăsătorit, iar bunica nu avea timp pentru ele.

Tatăl, găsit cu inițialele A.M., și-a dat acordul pentru adoptarea lor, acceptând să renunțe definitiv la drepturile sale parentale asupra gemenilor, fără a beneficia de o compensație financiară.