Mai multe loturi de „Kinder”, restrase de ANSA de pe rafturile din Moldova

Veronica Țurcanu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că, monitorizează retragerea de pe piața din Republica Moldova a produselor de ciocolată „Kinder” ale companiei Ferrero, fabricate în Arlon, Belgia.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor verifică, cu prioritate, modul în care operatorii din domeniul alimentar implicați în depozitarea, distribuirea și comercializarea produselor marca „Kinder” realizează retragerea de pe piață a produselor de ciocolată marca „Kinder”, fabricate în Arlon, Belgia, identificate conform Notificării RASSF 2022.1799”.

Responsabilii mai spun că, în conformitate cu legislația în vigoare, în baza sistemului de trasabilitate, produsele retrase din comerț sunt returnate importatorului oficial în Republica Moldova. Acesta este obligat să asigure depozitarea în condiții sigure, cu evidența strictă a cantităților de produs retras.

„Loturile de produse retrase urmează să fie utilizate condiționat/nimicite sau returnate producătorului, decizia urmează a fi luată de către importator”.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că autoritățile europene pentru siguranța alimentară investighează legătura dintre un număr de cazuri de Salmonella raportate în mai multe țări și consumul de produse de cofetărie marca „Kinder”.