Păpuși din porțelan

Marina Bychkova și fermecătoarele sale păpuși de zeci de mii de dolari

Maria Mocreac

Aceste păpuși, numite Enchanted Doll, sunt extrem de frumoase. Artista folosește mătase și mohair pentru peruci și costume superbe, argint sau bronz pentru bijuteriile păpușilor, placate uneori cu aur, corsete și pantofi împodobite cu pietre prețioase, perle, rubine sau zirconiu.

papusa

De altfel, produsul final este o adevărată operă de artă sofisticată și extrem de scumpă. Astfel, o păpusă Enchanted ajunge să coste câteva zeci de mii de dolari.

Păpușă din porțelan

Un lucru care le face deosebite pe aceste păpuși este lipsa ochilor de sticlă. Artista le pictează ochii manual, cu o deosebită atenție. Aceștia parcă sunt rupți din realitate și reușesc să ne transmită emoții și diferite stări.

păpușă

Aceste jucării prețioase sunt destinate adulților, iar procesul de creație este unul deosebit de migălos. Astfel, Bychkova are nevoie de aproximativ 350 de ore pentru a da viață unei astfel de păpuși.

păpușa

În afară de fețele lor vii, delicate pictate cu vopsea ceramică, corpurile lor sunt perfect mobile realizate cu un sistem de articulație ce permite orice poziție posibilă.

papusa

 

papusa

Păpușile care au devenit cunoscute în întreaga lume, sunt în mare parte nuduri, și au expresii meditatoare, misterioase, triste, parcă ar fi întradevăr afectate de viață și destin.

păpușă nud

 

papusa

Fiecare păpușă creată de Marina este un personaj, are o poveste aparte, provine dintr-o anumită cultură, un trecut și un viitor. 

păpușa

 

papusa

 

papusa