Micuța Anastasia din Drochia

Medicii din Moscova au refuzat să-i primească nașterea pentru că nu este cetățeanca țării lor

Elena Alexandra

Mama Anastasiei a povestit cu durere despre cum ziua care ar fi trebuit să fie cea mai fericită din viața ei s-a transformat în tragedie. „Nastica s-a născut pe 23 martie 2015, la Moscova, iar o serie de erori medicale au facut ca micuța să se asfixieze cu cordonul ombilical. A venit pe lume aproape moartă (scor Apgar 1), doar inimioara îi batea foarte slab. Resuscitarea ei nu s-a făcut imediat, apoi a durat 20 minute. Din cauza lipsei de oxigen, creierul ei a fost grav afectat, în special acei centri care țin de coordonarea mișcării. Imediat după naștere, medicii ne-au spus să ne așteptăm la ce e mai rau, căci sunt șanse mari să nu trăiască”.

În pofida tuturor circumstanțelor în care s-a născut, micuța este un adevărat luptător care învinge moartea zi de zi. „În primele 3 zile, a făcut convulsii care i-au afectat creierul și mai tare. A stat în reanimare o lună și 5 zile. La  externare copilul nu plângea, nu urmarea cu privirea, nu sugea. Până la varsta de 7 luni a fost hrănită prin sondă, mai apoi am trecut la linguriță, dar oricum o hranesc foarte greu uneori chiar si o ora” , povestește mama micuței.

După multe căutări, au gasit LIv Hospital din Turcia, specializată în terapia cu celule stem, care ar putea să o facă bine pe Anastasia. Părinții cer ajutorul oamenilor cu inima mare, pentru a oferi o șansă micuței. Copilul poate fi salvat dacă va urma un tratament care ține de injectarea celulelor stem 4 luni de zile. Tratamentul care costă 40.000$ , este o sumă imensă pentru părinții îndurerați. Pentru a supraviețui, micuța Anastasia are nevoie de ajutorul nostru. Putem face o minune pentru acest îngeraș mic.

Puteți dona din orice colț al lumii cu orice card aici.

Donații și sms pentru abonații Moldcell la nr 2910 cu text „Nastica".

Abonații Unite nr 9002 text „Nastica".

Abonații moldtelecom apel de pe fix 090009002! Codul Nasticai bpay pentru terminalele  qiwi 17002072