d

NEWS ALERT// Doi studenţi de la UTM au fost reținuți pentru prepararea drogurilor

Valentina Voinu

Având cunoştinţe în domeniul chimiei aplicative, învinuiţii au amenajat un laborator improvizat la vila unuia dintre aceştia din com. Tohatin, anunță procurorii.

g

În noaptea de 4 spre 5 martie curent, aceştia au transportat materie primă şi precursori în vederea preparării în proporţii deosebit de mari a substanţei psihotrope – amfetamină.

f

În rezultatul percheziţiei efectuate de procurori, de comun cu angajaţii Direcţiei Antidrog din cadrul
Inspectoratului Naţional de Investigaţii, la vila menţionată au fost depistate şi ridicate precursori (acid azotic, acid acetic, acid sulfuric, acetonă şi alte substanţe care nu sunt prezente în circuitul liber) vase din sticlă, colbe de diferite dimensiuni, cîntare şi pachete din polietilenă pentru dozarea substanţelor narcotice, precumşi două plicuri care conţineau amfetamină în proporţii deosebit de mari.

e

La demersul procurorilor, studentul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar colega
acestuia – în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală pentru trafic de droguri. Un asemenea caz a avut loc și acum partu zile, când oamenii legii au reținut în flagrant patru bărbaţi, printre care doi medici stomatologici, care intenţionau să comercializeze amfetamină.