De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

jh

O școală profesională din Bălți va beneficia de energie solară fotovoltaică

Cristina Grosu

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului de instruire în meseria de electrician, care include costuri pentru consumabile, material de învățare, dar și bonusuri pentru profesori şi maiștri.

În cadrul evenimentului de prezentare a sistemului, secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, şi-a exprimat convingerea că acest proiect va fi unul de succes.

„Un avantaj al acestui proiect este generarea de noi venituri, o activitate care ia tot mai mare amploare în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic. Sper că în următoarea perioadă să aprobăm un cadru normativ eficient pentru instituțiile de învățământ din perspectiva economico-financiară, astfel încât acestea să genereze venituri proprii, dar și mai important – să ofere posibilitatea elevilor de a fi instruiți și pregătiți pentru încadrarea în câmpul muncii", a spus Angela Cutasevici, secretar de stat în domeniul educației.

Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein susține sistemul învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova începând cu anul 2008. Una dintre numeroasele activități realizate în domeniul învățământului profesional este sprijinul material al școlilor-partenere, care în ultimii nouă ani a constituit peste două milioane de euro.