caldura

Până acum nicio persoană nu a depus cerere pentru a beneficia de compensaţii la căldură

Cristina Grosu

Potrivit responsabililor, de regulă, în primele zile oamenii doar se informează despre condiţiile în care sunt acordate ajutoarele.

De compensaţii la agentul termic pot beneficia familiile care au avut pe parcursul ultimului an un venit lunar de 2500 de lei pentru fiecare membru al familiei.
 

Contribuţia statului este de 40% din suma calculată lunar. Actele pot fi depuse la cele 23 de întreprinderi municipale, în timp ce locuitorii din sectorul Ciocana pot depune dosarele doar la pretura sectorului.

 

În sectorul Centru sunt cinci întreprinderi municipale. Ele recepționează cererile de la locatari, completează dosarele, iar ulterior sunt transmise spre examinare preturii. Până în prezent nu am primit nici o cerere, a declarat Oleg Poiată, pretor în sectorul Centru al municipiului Chișinău.
 

Potenţialii beneficiari vor trebui să prezinte un set de acte, printre care şi certificatul de salarizare pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă pentru persoanele încadrate în câmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi – copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor.
 

Persoanele care au beneficiat de compensaţii în sezonul trecut şi au aceleaşi venituri, vor trebui să depună doar o cerere de confirmare.
 

Anul trecut au beneficiat de compensaţii peste 36 de mii de familii, iar suma compensaţiilor a depăşit 75 de milioane de lei.