De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Profesorii din Văsieni avertizează că vor demisiona in corpore dacă autoritățile nu vor redeschide clasa a X-a din liceu

Situație fără precedent în educație. Întregul colectiv de profesori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni averti…

Actualizat acum 7 ore

pinguini

Participă și TU la numărarea PINGUINILOR!

Veronica Vacari

Potrivit descopera.ro, fiecare dintre aceste camere fotografiază la fiecare oră pinguinii. Dar un lucru uimitor e că aici poți interveni și tu, ajutând în acest fel oameni de știință!

Noi nu putem face acest lucru singuri. Fiecare pinguin trebuie identificat și înregistrat, făcând click pe el, astfel site-ul îi numără. Acest lucru ne va permite să acumulăm toate informațiile care ne vor spune ce se întâmplă la fiecare cuib, a declarat cercetatorul principal Tom Hart, de la Universitatea din Oxford.

 

pinguin

Proiectul de știință populară, cunoscut sub numele de PenguinWatch 2.0 este destul de simplu, iar cerințele de la un participant sunt minime. Daca vrei sa ajuți cercetătorii, trebuie să intri pe site-ul proiectului Penguin Watch și să urmezi următorii pași:

1. Să te loghezi;

2. Să te uiți la fotografii;

3. Să identifici pinguinii adulți, puișorii acestora și ouăle din fiecare imagine.

Fiecare fotografie va necesita doar câteva click-uri pentru identificare, iar ceea ce vezi și rezultatele pot fi discutate pe pagina dedicată comentariilor cu alți participanți.

Datorită recensământului pinguinilor din Antarctica din 1994, oamenii de știință știu deja că schimbările climatice au provocat o scădere numerică a pinguinilor Adelie și Chinstrap, fiind cauzată de habitatele lor în scădere și de variațiile hranei.

Echipa analizează, de asemenea, schimbările climatice, poluarea și pescuitului din zonă și va combina aceste analize cu rezultatele de la PenguinWatch 2.0, pentru a identifica ce anume afectează populația.

Acest lucru este important nu doar pentru protejarea pinguinilor, dar și pentru ca oamenii de știință să acumuleze mai multe informații despre ce li se întâmplă pinguinilor din Antarctica.

Ca animale de pradă, pinguini sunt considerați protectorii modificărilor din cadrul ecosistemului lor. Deoarece pinguinii își petrec majoritatea vieții lor în apă și se încadrează în partea de sus a lanțului alimentar, orice variație a populației lor poate reprezenta schimbări mai mari ale ecosistemului din Antarctica, considerat unul extrem de dinamic, explică site-ul PenguinWatch.

Îți place ce citești? Contribuie la dezvoltarea platformei cu o donație:

Donație unică
Cotizație lunară

Republica Moldova

Beneficiar: AO „UNIREA - Onoare, Demnitate și Patrie”

MDL: MD75VI022240300000083MDL

USD: MD16VI022240300000068USD

EUR: MD25VI022240300000063EUR

RON: MD60VI022240300000011RON

SWIFT: VICBMD2X416

România

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO05INGB0000999908458154 SWIFT: INGBROBU

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO41RNCB0685154653320001 SWIFT: RNCBROBU